Magas vérnyomás – melyek a tünetek és a kezelési lehetőségek

0

A magas vérnyomás súlyos egészségügyi probléma, amely egyre több beteget érint, mivel ez a fő kockázati tényező a szív- és érrendszeri (ischaemiás szívbetegség, magas vérnyomás kezelése miokardiális infarktus) ital egy rózsaszín bögrében egy kanállal, amelyen a szív fekszik, színes háttérrelés az agyi érrendszeri betegségek szempontjából, különösen kezeletlen vagy terápiásán nem kontrollált hipertóniás betegeknél.

A vérnyomást milliméteres higanyoszlopban túl mérjük. (mm oszlop Hg). A vérnyomást mindkét karon mérik, és ha vannak különbségek, kezelésére akkor a magasabb vérnyomású karon mérik. Vérnyomását kialakulásának milliméterben orvosi méri a higanyoszlop, a vérnyomást (HTA) pedig beszélünk ha vérnyomásmérővel mérjük.

Mit jelent a magas vérnyomás?

A vérnyomás az a nyomás, amelyet a vér gyakorol a vérfalra, és két összetevője van:

 • szisztolés, az a nyomás, amelyet akkor gyakorolnak, amikor a szív összehúzódik, hogy vért küldjön az egész testbe;
 • diasztolés, az a nyomás, amelyet akkor gyakorolnak, amikor a szív ellazul, hogy vért kapjon.

Az optimális vérnyomás az a nyomás, amelyet az ember elvisel, de <120/80 Hgmm értéknél. A vérnyomás nem stabil paraméter, betegség mind fiziológiai, mind kóros állapotokban változik. Fiziológiailag a legfontosabb eltérések az életkortól, vérnyomásmérés nemtől, magas vérnyomás testhelyzettől, egyéni orvosi deréktól, étkezési rendtől, beszélünk ha mentális állapottól és fizikai erőfeszítéstől függenek.

A vérnyomásértékek cirkadián és szezonális eltéréseket magas vérnyomás kezelése is mutatnak, nyáron alacsonyabbak az értékek, kezelésére mint télen, éjszaka pedig a legalacsonyabb értékeket rögzítik.

Hogyan lehet helyesen mérni a vérnyomást?

kék hüvelyes vérnyomásmérő a világos háttérElőször is szüksége betegség van egy vérnyomásmérőre a jobb kar mandzsettájával. A kar hosszának kétharmadát körül kell vennie, és be kell magas vérnyomás fednie, ha a mandzsetta túl kicsi, akkor hamis értékeket magas vérnyomást eredményezhet.

A szokásos mandzsetta értéket mutat 12-13 mm. szélessége és 32 mm. hosszúságú, gyakori de vannak akár kisebb-nagyobb méretek is. A feszültséget ülő helyzetben, esetben nyugalmi állapotban magas vérnyomás kezelése és csendes éghajlaton mérik. Kerülni kell a kávé 120 80 fogyasztását egy órával azelőtt, a dohányzást vagy más stimulánsokat.

Minden alkalommal 5 percenként magas vérnyomást legalább 2 külön meghatározást kell végezni. A vérnyomást mindkét karon mérik, és ha vannak különbségek, akkor a magasabb vérnyomású karon mérik.

A szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői

Bár van genetikai összetevője, nagyrészt az betegség életmód kifejeződése. Itt akár vannak azok a tényezők, amelyek növelik a magas vérnyomás kockázatát:

Emellett a cukorbetegség, a policitémia vera, az 24 órás érelmeszesedés, esetben a dialízis, az alvási apnoe szindróma növeli a betegség kialakulásának kockázatát, míg a fájdalom személyre szabott ingerként szolgálhat a vérnyomás szórványos emelkedéséhez.

A vérnyomás az életkor előrehaladtával növekszik, és 60 éves gyógyszeres kezelés kor után gyakoribb. A menopauzáig a nőket kevésbé érinti, a első férfiakat 40 éves kor körül.

Magas vérnyomás tünetei – amit az emberek általában hiányolnak?

Ha a vérnyomásszint nagyon magas és magas vérnyomás szövődmények lépnek fel, a diagnózis hipertónia, akkor olyan tünetek gyógyszer jelentkezhetnek, mint:

 • sárga sztetoszkóp, papír szívvel, zöld háttérrelfejfájás vizsgálata
 • orrvérzés
 • légzési nehézség jog fenntartva
 • szédülés
 • hányinger és hányás
 • mellkasi fájdalom
 • látászavarok (betegség homályos vagy kettős látás)
 • véres vizelet
 • hőhullámok
 • fáradtság
 • arcvörösödés
 • alvászavarok
 • ingerlékenység
 • letargia

Vérnyomás diagnosztika

A magas vérnyomás a leggyakoribb agyvérzés kardiovaszkuláris betegség és fontos kardiovaszkuláris kockázati tényező. Néma gyilkosnak is nevezik, tünetmentesen esetben maradhat, amíg orvos komplikációk nem jelentkeznek.

fekete-fehér fotó - az ember a mellkasát tartja magas vérnyomásEzek a szövődmények mind a bizonyos gyógyszerek szívet érinthetik, ahol szívizominfarktust, 140 90 hgmm pitvarfibrillációt vagy más ritmuszavarokat, szívelégtelenséget, gyógyszer valamint magas vérnyomás látászavarokat, esetén károsodást, is vezethet demenciát, első stroke-ot, aneurizmákat, gyógyszeres kezelés krónikus veseelégtelenséget, esetben krónikus veseelégtelenséget, perifériás keringést befolyásoló ereket okozhatnak.

Az erek megvastagodásának kockázata diasztolés vérnyomás még nagyobb, mivel a vérnyomásértékek hosszú ideig magasak, de az érkárosodás esetében alacsonyabb, 140-150 Hgmm-es vérnyomásértéknél okoz is előfordulhat, ha vizsgálat más kardiovaszkuláris megfelelő kockázati tényezőkkel társul. : elhízás, cukorbetegség, dohányzás, diszlipidémia.

Mennyire fontos az állandó vérnyomásmérés?

A magas vérnyomásban szenvedők számára a vérnyomás értékének ellenőrzése nagyon fontos rutinszabályozás, amelyet orvos és beteg egyaránt végezhet a saját otthonában. Gyakran a vérnyomás mérésével kapott eredmények valódi riasztási jelek, esetében amelyek segítenek megelőzni a magas vérnyomást.

Magas vérnyomás kezelése – milyen lehetősége van?

halom hólyagok tablettákkal egy sárga háttérA higiénia és az étrend hipertónia magában foglalja az megfelelő alacsony diasztolés vérnyomás zsírtartalmú, vizsgálat alacsony különböző nátriumtartalmú étrend esetén elfogadását, az alkohol, a kávé és a okozhat dohányzás feladását, a fogyás rendszeres testedzési programját és az egészséges életmód elfogadását.

Ha az életmód megváltozása ha a magas nem vezet alacsonyabb természetes módszerek a vérnyomás csökkentésére vérnyomáshoz, orvosa felírhat egy magas vérnyomásról vagy több vérnyomáscsökkentő gyógyszert.

Mit tehetne még a vérnyomás csökkentése érdekében? Életmódbeli változások

A dohányzásról való leszokás

A dohányzás a oka katekolaminok kisütésével a vérnyomás és a pulzus rövid távú különböző emelkedéséhez vezet. A dohányzásról való leszokás legnagyobb előnye azonban a megfelelő kardiovaszkuláris nemkívánatos vérnyomás értéke események: akut hipertónia miokardiális infarktus és stroke magas vérnyomás kockázatának jelentős csökkenése. Emiatt a dohányzó betegeknek ace gátlók különös figyelmet kell fordítaniuk az erek vizsgálatával.

A túlzott alkoholfogyasztás alacsonyabb gyógyszer

Hatékonysággal és magasabb stroke-kockázattal jár, hipertónia nőknél 10-20 g etanolt, férfiaknál 20-30 g etanolt engedélyeznek. Mérsékelt gyógyszerek mennyiségű alkohol fogyasztása (férfiaknál napi egy / két ital, nőknél napi egy ital, kb. 355 ml.

Sör vagy 118 ml. Bor) szív- és érrendszeri védőhatással bír, növelve a HDL-koleszterin szintjét, magas vérnyomásról csökkenti a a cukorbetegség kockázata. cukor és bizonyos anyagok képződése, amelyek vérrögképződéshez vezetnek.

A só mennyiségének csökkentése

himalájai só egy fából készült tálban, a konyhai törölköző hátterében5 g alatt átlagosan 4-5 Hgmm-rel csökkenti a mérés vérnyomásértékeket. Valószínűleg oka dózis-válasz összefüggés van, minél nagyobb a nátrium-korlátozás, annál nagyobb a vérnyomás csökkenése. A hatás kifejezettebb időseknél és magas vérnyomás cukorbetegeknél.

Fogyás

A BMI-nek 20-25 kg / m2 mérés között kell lennie. A hasi magas vérnyomásnak elhízás vagy a túlsúly állapota összefüggésben áll más kardiovaszkuláris hipertónia rizikófaktorokkal: cukorbetegség, aterogén diszlipidémia, magas vérnyomás, gyulladásos és protrombotikus szükséges folyamatok, apnoe szindróma.

Minden leadott 1 kg-ra a vérnyomás 1,6 / 1,3 Hgmm-rel csökken. Lehetőség van 4 kg küszöbérték elérésére a hatás elérése érdekében.

Rendszeres testmozgás

Minimum 30 perc / nap, séta, séta, úszás, futás, kerékpározás hipertónia – védőhatással bír a vérnyomás értéke testsúly fenntartása, a gyógyszerek trigliceridek, a vérnyomás csökkentése, a HDL-koleszterin és az inzulinérzékenység érték növelése révén. Ugyanakkor javítja a szívizom oxigénfelvételét magas vérnyomás és növeli a koszorúerek átmérőjét. A napi testmozgás szisztolés pozitív mentális hangnemet is fenntart, hozzájárulva otthoni ezzel a jóléthez.

A friss gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend segít csökkenteni a vérnyomást

A zsírbevitelt nem szabad teljesen érték csökkenteni, és a zsírokat hipertónia nem szabad szénhidrátokkal helyettesíteni, esetén mivel ezek súlyosbíthatják a magas vérnyomásban gyakran előforduló hiperinsulinémiát, és ezáltal érték kontraproduktív hatást fejthetnek ki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here