A gyógyító Aloe Vera növény – szívtámogató étrendkiegészítő és leghatékonyabb hashajtó, ital és gél formában

0

Ez a csoda növény latin neve Aloe Barbadensis Miller. Az aloe vera leveleinek kivonatát már hosszú idők óta használják különböző betegségek gyógyítására. Az aloe vera zöld lágyszárú virág, lándzsa alakú levelei vannak és könnyedén tarthatjuk lakásunkban is, gondozása egyszerű, nem igényel sok vizet. Rengeteg hasznos információt tudhat meg cikkünkből az aloe vera növényről.

Mire való az aloe vera, tényleg a leghatékonyabb hashajtó és szívtámogató étrendkiegészítő? – a gyógyító növény, ital és gél formában is elérhető

Mint már említettük, egy univerzális növényről beszélünk. Az aloe belső kocsonyás anyaga leginkább gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló hatást fejt ki. A kozmetikai termékek egyik kedvelt alapanyaga is.

Ez nem minden! Erősíti az immunrendszert, segít a felhalmozódott méreganyagok eltávolításában is. Belső fogyasztásra és külső használatra is egyaránt nagyon jó hatással van. Külsőleg bőrproblémák enyhítésére alkalmazzák, ekcéma, bőrirritáció, kisebb sebek, rovarcsípés, égési sérülések, napégés. Ilyenkor az aloe verát gél formában használjuk fel. Az aloe vera ital a belsőszerveken fejti ki a gyógyító hatását.

Az aloe leveleiből kinyert gumitej szárított változatának fogyasztása az egyik leghatékonyabb hashajtó fajta. A levél húsából továbbá készítenek italt is, amelyek tartalmazzák kocsonyás, lédús növény darabkákat. Ez tökéletes szívtámogató étrendkiegészítő is!

Mi az aloe vera összetétele? – megismerheti a növény gondozása menetét is

Ez a házinövény rengeteg hasznos hatóanyagot tartalmaz! A lista elolvasása után már érthető lesz, hogy az aloe vera tényleg univerzális!

  • Vitaminok A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C és E vitamin, valamint kolin, ami B komplex vitamin.
  • Ásványi anyagok: kalcium, foszfor, kálium, vas, nátrium, klór, mangán, magnézium, réz, króm, cink.
  • Mono- és poliszacharidok.
  • Aminosavak
  • Enzimek: amiláz, kataláz, cellulóz, kreatin foszfokináz, lipáz, nukleotidáz, alkalin foszfatáz, proteáz.
  • Lignin: ennek köszönhetően az aloé gél nagyon könnyen beszívódik a bőrbe, gyorsabban, mint a víz.
  • Antiszeptikus hatású szaponinok és hashajtó hatású antrakinonok.
  • Szterolok: gyulladásgátlók, fertőtlenítő és érzéstelenítő, fájdalomcsillapító.

Amennyiben szeretne saját növény tulajdonosa lenni, vásárlás előtt szükséges eldönteni, hogy milyen célja van vele. Idősebb aloe verát javasolt vásárolni, ha gyógyítani szeretne vele, ha pedig levegő tisztítás a cél, akkor fiatalabb levelek gondozása is megteszik a hatást. Hol érdemes az aloe keresés? Nagyjából minden növénykereskedésben található. Ha már van saját aloe vera növény a lakásban, akkor nagyon szerencsés vagy!

A levelek felhasználásánál az alsó vastagabbak kiválasztása előnyösebb, mivel a levelek ducibbak. Egyszerűen vágja ketté és ott található a csoda gélt. Kenje be vele a szükséges területet és a hatása jelentkezni fog. Érzi majd, hogy szükséges több gélt használni, vagy sem. Pattanásos bőr esetén akár egész estére a bőrön lehet hagyni. Annak érdekében, hogy a növény jól érezze magát, nem igényel sok vizet, mivel szárazságtűrő fajta, azonban annál több fényre van szüksége!

Honnan lehet tudni, hogy eljött a locsolás ideje? Ez nagyjából úgy néz ki, hogy nyáron hőséges időben hetente egyszer, télen pedig elég havonta egyszer öntözni. Ha a növény földje kiszáradt, akkor jöhet az öntözés. Ha az ablakba helyezi, akkor nagyon fontos figyelni, hogy a növény ne égjen meg a nap hatására. Átültetés esetén homok és általános virágföld szükséges 1:1 arányban.

Nem véletlen, hogy már évezredek óta ismert ez a növény, hiszen a rengeteg pozitív hatásának köszönhetően a betegségeknek könnyedén inthetünk búcsút. Meggyőző, hogy 100%-ban természetes környezetéből használhatjuk fel azonnal az aloe vera leveleit. Minden korosztály számára bátran használható.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here