A Ketogén Diéta előnyei, mire jó a fogyást segítő étrendkiegészítők? – Receptek, tenyek, szénhidrát diéta veszélyei, hasmenés diéta, mct olaj, ketózis, ára

0

A magyaroknak legmegfelelőbb diéta! Ketogén diéta. Mindenki hallott már róla, de mi is az igazából? A Ketogén diéta a jelen év őrülete. Mindenki eről beszél, de valjon tényleg olyan hatásos? Olvasd el cikkünket és tudj meg mindent a Ketogén diétáról és annak hatásáról. Itt és most eláruljuk a ketogén diéta összes titkát, valamint hasznos tippeket is adunk a fogyáshoz! Minden kis titkot elárulunk neked, itt és most!

Hogyan működik a ketogén diéta és mik a szénhidrát diéták veszélye? Tények, receptek és fogyást segítő étrendkiegészítő

A Ketogén diéta egy olyan különlegesen kialakított diéta, mely a zsírokat helyezi középpontba. Hogy ha egy ételpiramist szeretnénk készíteni erről a diétáról, akkor a húsfélék és a zsírok képeznék a piramis alját, vagyis a legnagyobb részét. Legelőször is kezdjük avval, hogy pontos adatokat adunk.

ketó diéta alapja a 75% zsír, 20% fehérje és 5% szénhidrát. A diéta habár lehet nem tér el annyira a rendes étkezésedtől. Mégis egy változás. Mivel az a bizonyos ketózis csak akkor alakul ki, ha a szervezet kevés szénhidráthoz jut. Így a szervezet, hogy valahonnan energiához jusson, hogy a testet el tudja látni, más felé fordul. Pontosan 50g alatt kell, hogy legyen a szénhidrát bevitel. A ketózis folyamata pontosan a májban kezdődik. A máj szerves molekulákat állítja elő, melyek másnéven ketonenseket. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű húsfélét vagyis zsírokat vegyél be és alacsony mennyiségű szénhidrátokat. Mivel ezt a finom egyensúlyt tartva érheted el a májban képződő ketózist.

Egy átlagos étkezés során a vér ketonszintje körülbelül 0,1-0,2 mmol értéket mutat. A ketogén diétázás használata után pedig ez az érték 0,5-5 mmol-ra növekszik. Tehát a testet nagyban befolyásolja, és a májban képződő ketonok számára nagyban hat. Nem mindenki érzi meg a keto diétá hatását rögtön. Van, hogy a szervezetnek kell egy bizonyos idő, hogy átálljon. Ez akár bele telhet akár 2-6 hétbe. A szervezet miután adaptálódik az új életmódhoz és diétához, csak akkor kezd el igazán változni és csak akkor kezdjük el látni a pozitív hatásokat. Ezért a fogyást fogyást segítő étrendkiegészítők (például Keto Diet) mellé ajánlott a keto étkezés.

Tehát a keto étkezés egy olyan metabolikus állapot, amiben a szervezet nem a szénhidrátokat használja fel energiának, hanem a zsírokat és ketonokat. Ez a folyamat után, pedig a zsír oxidálódik, valamint elég a szervezetből.

De ételekből is áll pontosan a ketogén diéta? Ahogy említettük elsősorban sok húsfélét szükséges enni. Például csirkepaprikást, kolbászt, marhahúst stb. Fontos, hogy elegendő húsfélét és fehérjét (Pl. hús, tojás, avokádó stb.) vigyünk be a szervezetünkbe napi szinten, ez az étkezés után. Továbbá ahhoz, hogy egészséges és teljes legyen a keto, szükséges még megfelelő mennyiságű zöldséget és gyümölcsöket is fogyasztanunk. A ketogen etrend fontos összetevői tehát ez a három keverék. Húsfélék, vagyis fehérjék, zöldségek és gyümölcsök. Sok ketogén diétához kapcsolódó receptek találhatóak az interneten. Csak keress rá a következő kulcsszavakra: Ketogén diéta receptek.

Mi az akkor, ami nem ajánlott a ketogén dieta alatt? Hát minden olyan termék, ami szénhidrátot tartalmaz! A szénhidát megakadályozza, hogy a zsír energiává alakuljon át. Szénhidrát megtalálható például a kenyérben, tésztában, tejben, kukoricában és legfőképp a cukorban. A ketogén diétát szabályaként az, hogy ezeket, sőt még az alacsony szénhidráttartalmú (szénhidrát diéták) termékeket is kerüljük. Tehát a szénhidrátokból kevesebbet, a zsírokból pedig többet kell bevinni. Az alábbi elmagyarázott okok miatt fontos tartani magunkat az előírt diétához.

Ha elegendő mennyiségű zsír van a szervezetünkben, akkor a szervezet azon dolgozhat, hogy a zsírokat átalakítsa energiává. Abban az esteben, ha nehezen tudod bevnni az előírt magas zsír mennyiséget, akkor ajánlott mct olajok keveréket szedned a normáis étrend mellé. Az mct olajban sok fehérje és egészséges zsír van. A ketogén diéta során a zsírok felszabadulnak, megtörténik a ketózis, és nemcsak, hogy több energiája lesz a személynek, hanem egészséges szervezete is lesz. A ketogén diéta veszélyei nem léteznek, mivel a személy egy egészséges étrendet követ, mely minden személyre jótékonyan hat.

Mire jó ketogén étrend? A hasmenés diéták, mtc olaj és ketózis, ára

A keto diéta sokban előnyös. Most felsorolunk párat neked a számos előnyből és jótékony hatásból, hogy lásd miben is tűnik ki igazán ez az étrend!

  • Elősegíti a gyors fogyást
  • Segít enyhíteni a cukorbetegség tüneteit (Csökkenti a vércukorszintet)
  • Tisztítja a máj, szív és más belső szerveket
  • Jelentős az energia növekedés
  • Megszünteti a székrekedés problémáját
  • A keto étkezés ár összesége alacsony

A ketogén diéta jelentősen megváltoztathatja az ember életét. A tények szerint, sokan használják mint fogyást segítő étrendkiegészítő. Mivel a ketogén diéta tökéletes arra, hogy elősegítse a fogyást. A makacs zsírok energiává alakul, tehát felszabadulnak a testből. Így úgy működik, mint egy fogyókúra. Viszont ez az étrend mellett, nem kell éhezned, hogy a fogyás meginduljon. Szóval a zsírok fokozatos növelésével a súly lassan csökken. A fogyás sose volt még ilyen könnyű, mint evvel a diétával.

Keresés és kuatatás. Sok keresés és kuatás kell , hogy megtaláld a neked megfelelő fogyókúrát. Sok formában megtalálhatod a legkülönfélébb étrendeket. Tehát a fogyókúrák előtt érdemes először kutatni és keresni, hogy mi az ami neked személyesen megfelelne. A keto étrend, pedig ezért felel meg legtöbb embernek.

 Az MTC olajok használata igen előnyos. MTC-olajat tartalmaz pl. a kókuszolaj, mely telített zsírokban gazdag. A kókuszolaj a kókusz fehér húsából kinyert olaj, ami sok egészségi problémára megoldás. Az olaj, mely hidrogenizált formában vehető, viszont nem tartalmaz elég vitamint és egészséges tápanyagot. Tehát azt ne is vedd. Szóval az MTC olaj trigliceridek gyűjteménye, melyeket még zsírsavaknak is nevezhetünk. Az MTC olaj hatalmas mennyiségű tisztító és védő hatású alapanyagot tartalmaz.

A 2-es típusú cukorbetegségre is egy kiváló megoldás a keto vagy a paleo diéta. Mivel ezeknél a diétáknál az étrendből eltávolítják a szénhidrátokat és a cukor alapú ételeket. Semmi cukor a cukorbetegeknek! Így a glükózszint is csökken és a tested arra kényszerül, hogy az energiát valahonnan máshonnan szerezze meg, a zsírokból.

Legtöbb diéták során, a kellemetlen éhezés midnig jelen van és mivel éhezik a szervezet, energiánk sincs semmire. Az ilyen fogyókúrák esetén napi szinetn szenvedés az élet. Mindig is úgy gonolták az emberek, hogy az éhezés az része a diétázásnak. Viszont ez nem igaz. A választás a miénk! Ha normális mennyiségú ételt viszünk be a szervezetbe, akkor az energiaszintünk se nem fog lecsökkeni. A hasmenés diéták is ennek egy példája.

 Melyik az a hiba, melybe sok diétázó bele esik? Hát az, hogy túl sok szénhidrát tartalmú ételt viszel be a szervezetébe és ez miatt a vérbe túl sok zsírsav kerül. A túl sok zsírsav, pedig inzulinrezisztenciához és a koleszterinszint növekedéséhez vezethet. De ez a probléma miatt csak akkor kell aggódni, ha a zsírok mellett, sok szénhidrátot viszel be. Ilyenkor a zsírsavak nem tudnak enzimekre bomlani, valamint gátolják az energiatermelést a szénhidrátok. Ezért dob ki a sok cukros és magas szénhidráttartalmú ételt és helyettük válassz zsírokat és több fehérje tartalmú ételt. Ilyenek lehetnek a következő ételek:

–  Tojás

–   Marhahús

–   Szalámi

–   Kolbász

–   Sonka

–  Vaj

–  Különféle magvak (mogyoró, napraforgó, földimogyoró, lenmag)

Még egy kis tipp, hogy ne egyél az étel mellé kenyeret, hanem válassz mellé salátát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here