Mik az az alvászavarok és mik az okai? Az inszomnia, az alváscentrum, álmatlanság, fogyókúrát segítő termék, depresszióra

0

Állandóan fáradt vagy? Hiába alszol eleget, mégis fáradt vagy? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet az alvászavaradiról! A felnőttek nagy arányban küzdenek valamiféle alvászavarban. Az álmatlanság sok emebert érint és mégis olyan megoldhatatlan problémának tűnik. A jó és megfelelő avás elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott élethez.

Az álmatlanság egészségügyi problémákat és tüneteket is okozhat. Túlsúlyossághoz, korai öregedéshez és akár depresszióhoz is vezethet. Depressziókra nem is gondolna az ember, viszont kutatások is bemutatták, hogy a alvászavar összeköthető a depresszióval. Továbba az alvászavarok hozzájárulnak a meghízáshoz is. Mivel a fáradt test, nem tudja olyan jól lebontani a cukorokat és zsírokat. Olvasd tovább cikkünket és tudj meg többet!

Az alvászavarok, az alvászavarok okai és annak fázisa? Az inszomnia, az alváscentrumok és az álmatlanság definíciói

Az alvás egytermészetes folyamat, melyet midnen emlős végez. Az alvás egy folyamatosan ismétlődő szakasz az életünkben. Alvás közben az izmaink elernyednek, kapcsolatunk a külvilággal gyengül, a szervezet működése lassul. Az alvás óráiban szerveztünk elraktározza a szükséges energiát, tudatalattunk endet rak a fejünkben pörgő események között. Az alvásnak két fő fázisa van. Az egyik fázisban a szemünk gyorsan mozog, ez lenne a REM fázis. Ebben a fázisban történik meg az álmodás. Az álmokra sokszor ébredés után már nem emlékszünk. A másik fázis szakasz a non-REM szakasz. Ez a szakasz tovább osztható alkategóriákra, az alvás mélysége alapján.

Minden felnőttnek legalább 6-9 órányi alvásra van szükség. Fontos, hogy a szervezet kipihenje magát, hogy egészségesen és jól tudjon működni a nap folyamán. Ha túl kevesett vagy túl sokat alszunk, az szintén egyaránt egészségtelen lehet. Az álmatlanság oka és jelentése sok féle lehet. Fontos kivizsgálni az alvás jelentőségét. A kialvatlanság sok kellemetlen tünetek et okozhat. Pl. fáradságot, rossz memórát, rossz koncentrációt, túlsúlyosságot és akár depressziót okozhat.  Az alvás zavar felosztható több részre, egyes alvászavar fajták lehetnek:

 • Horkolás (Például: apnoe szindróma, lehet nappali és éjszakai)
 • Nyugtalan láb szindróma
 • Narkolepszia (álmatlanság -film)
 • Alvási apnoe szindróm
 • Insomnia betegség

A horkolás zavaró tényező lehet az alvó, valamint a mellette lévők számára, viszont magában még nem jelent veszélyt. A horkolással viszont légzéskihagyás is társulhat, aminek viszont lehetnek egészségügyi következményei. Ilyen esetek hátterében alvás apnoe szindrómára is lehet gyanakodni. A nyugtalan láb szindróma nagyon gyakori jelenség, viszont mésem ismert el mint alvásbetegség. Legjellemzőbb tünete a végtagokban, főleg a lábakban érzett kellemetlen és nyugtalan érzés. Az elalvást és a nappalokat is megnehezíti a személy számára.

A narkolepszia, pedig hirtelen jövő alvásrohamokat jelent, ami hallucinációkkal és átmeneti bénulássokkal jár. Ez legnehezen diagnosztizálható alvási betegség. Ez a betegség csakis az éjszakai alvás vagy szendergés közben alakulhat ki. Az alvási apnoe szindróma az egyik leggyakoribb alvászavar. Ez az alvászavar bizonyos légzészavarral jár. A garat alvás közben elzáródik és ez okozza a gyakori ébredezést.

Az inszomnia más néven álmatlanság. Az álmatlanság szintén gyakori alvászavar. A számlálások és bizonyos vizsgálatok szerint a lakosság 65-66%-át érinti ez a probléma. Ebben az alvászavarban szenvedő személyek folyamatosan fáradtak, de nem képessek a normális alvásra.

Az alvászavarok kezelése időben fontos. Fonots diagnosztizálni, hogy melyik típusú alvászavarnban szenved az illető. Nem kell hagyni, hogy eluralkodjon a probléma fellettünk. Az álmatlanság hátterében sok ok féle lehet. Egyes esetben az alvászavar okát csakis elmegyógyászok és ideggyógyászok tudják megmondani. Sokszor gyógyszer használatát ajánlják az orvosok az alvászavar megoldására, de ez nem midnig működik.

Miért rossz a kipihetlenség és az alvászavar? Vezethet-e depresszióhoz és mire jó a fogyókúrát segítő termék

Az alvászavarok bizonyítottan csökkentik a motorikus funkciókat és az elme funkcióit. A fáradt szervezet és elme nem tud olyan gyosan reagálni, mint a kipihent. Az alvással járó zavarok csökkentik a reagálóképességet, a tanulásiképességet, figyelemképességet valamint a teljesítmény csökken, betegségek előbb megjelenhetnek. Nem kipihent állapotban test, tehét szomatikus és szellemi, tehát demetáló leépülés jelentkezik. A fokozatos fáradtsággal, pedig csak növekednek a tünetek. Az alvászavarok továbbá külnböző egészség ügyi problémát is előidézhetnek. Pl. depresszió, magas vérnyomás stb.

Gyakran előforul még, hogy a rossz alvások oka a túlysúlyosság. Valamint jellemző az is, hogy az alvászavar még további súly problémákat okoz. Viszont itt segíthet a fogyókurát segítő termék. Érdemes kipróbálni közben, valamilyen fogyásra alkalmas szert, mivel a fogyás során az alvással kapcsolatos gondok is megoldódhatnak. A szervezet csak akkor működik jól, ha jól kialudjuk magunkat és probléma mentesen átalusszuk az éjszakát. Kikerestünk pát különböző tippet, hogy mi az ami segít, hogy jól aludjunk. Ha ezeket a tippeket követed, az éjeli alvássod sokkal jobb lehet!

 • Mozgás – Nagy jót tesz a testnek ha az állandó ülés helyett, néha kicsit megmozdulsz és tornázol kicsit. Például próbáld ki az esti jógát.
 • A hőmérséklet legyen ideális!
 • Rakj a párnádra gyógynövényes olajakat. Pl. levendula, citromfű, narancsvirág.
 • Meditálj -Stressz esetén nappali, nagyon jól tud jönni a meditáció. Találd meg a belső nyugalmat.
 • Jó alvást elősegítő ételek – A jó alváshoz a jó diéta jár.
 • Kerüljük az erős ingereket – Ide tartozik a tévé, laptop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here