Tanulja meg a cellulit elleni hatékony küzdelmet

0

A cellulit, más néven narancshéj, a zsírszövet felhalmozódása a test különböző részein, amelyek a bőrön lyukakat mutatnak. A legtöbb esetben nőknél fordul elő, a férfiaknak is lehet, főleg a has területén; A csípőn és a lábon is előfordul. A legtöbb nő panaszkodik a cellulit szenvedésére, azonban több szakaszban van, és minden esetben eltérően kezelik; mivel a túlsúly és az elhízás még inkább befolyásolja ezt az állapotot, bár vannak vékony emberek, akiknek még mindig van cellulitja, és ebben az esetben a folyadékretenció okozhatja.

Mi a cellulit és hogyan lehet legyőzni?

A cellulit a bőr alatti sejtszövet gyulladása, amelyet a túlzott testzsír vagy a rossz vérkeringés okozhat, ami folyadék-visszatartáshoz és a nyirokrendszer problémáihoz vezet. Noha nincs konkrét ok, ha vannak bizonyos viselkedések és kockázati tényezők, amelyek kiválthatják a problémát, és annyira kellemetlennek adhatják a bőrnek ezt a narancssárga bőr textúráját.

Íme néhány a leggyakoribb okok közül:

 • Túlsúly és elhízás
 • Magas cukor- és telített zsírtartalmú étrend
 • Dohányzás és alkoholtartalmú italok fogyasztása.
 • Ülő
 • Varikoos erek vagy keringési problémák
 • Szűk ruházat

Fogamzásgátlók vagy hormonális kezelések
Jelenleg számos kezelési módszer létezik a cellulit kiküszöbölésére, ideértve számos kiegészítőt, krémet és kozmetikai kezelést, amelyek tartalmazzák a nyirokkezelést és a csatornákat. Jól elemeznie kell az Ön esetét a legmegfelelőbb megoldás meghozatala érdekében.

Mi a cellulit a lábon?

Noha a cellulit a test több részén, például a hasban és a karokban fordul elő, a legtöbb alkalommal a láb a leginkább érintett. A cellulit általában több szakaszban fordul elő, először a bőr meghúzásakor figyelhető meg, ahol a lyukak megjelennek, de ha a zsírsejtek száma megnövekedett vagy a sejtek rosszul ürülnek, akkor a lyukak megjelenése jobban észlelhető, még lábszárral is. A legsúlyosabb esetekben szakorvoshoz kell fordulni, mert a fájdalom érezhető, és befolyásolhatja a bőr és a test többi részének egészségét.

Ha kíváncsi a cellulit kiküszöbölésére, akkor a legjobb megoldás egy kiegyensúlyozott étrend, káliumban gazdag ételekkel, például banánnal és spenóttal, és ezeket diuretikumokkal kombinálva, például ananász, görögdinnye, vagy zöldségeket, például uborkát kombinálva; Ez kardiovaszkuláris gyakorlatokkal együtt javítja a bőrt. Ha gyorsabb eredményeket szeretne elérni, támaszkodhat fogyókúra termékekre, mert a túlsúly a cellulit egyik fő oka.

Mit jelent a cellulit?

Noha cellulitként ismerjük a bőrön megjelenő lyukakat vagy a narancshéjat; A cellulit olyan betegség, amely sok embernél előfordulhat, és megfelelő ellátás nélkül súlyosbodhat. Később elmagyarázzuk a fertőző cellulit tüneteit. Ha azonban nincs fájdalom és csak a lyukak jelennek meg a rossz étrend és a zsírszövetek miatt, vegye figyelembe a fenti ajánlásokat és javítsa étrendjét, ha jelentős súlygyarapodása van, támaszkodjon fogyókúra-kiegészítőkre, de mindig ellenőrizze, hogy ezek jó minőségű és alkotóelemei természetes eredetűek, így nem befolyásolja az egészségét.

Mi okozza a fertőző cellulitot?

A fertőzést olyan baktériumok okozzák, amelyek a bőrön lévő törések vagy vágások révén lépnek be a bőrbe. Ez nem túl gyakori állapot, de súlyos lehet és komplikációk is lehet, ha nem hajtják végre időben.

Ezen az oldalon számos olyan kockázati tényező található, amelyek fertőző cellulitot okozhatnak:

 • Sérülések, állati harapások vagy sebek
 • Alacsony testvédelem
 • lymphedema
 • Bőrbetegségek
 • Elhízottság

Ha a testén van egy vörös, duzzadt, érzékeny, állandó hőérzet, vagy láz szenved, sürgősen menjen orvoshoz, ez lesz az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet hatékonyan eltávolítani a cellulitot, különösen azért, mert nagyon fejlett.

Ha a cellulit nem fertőző, kövesse az összes fent említett ajánlást, bár ha úgy tetszik, akkor mindig forduljon szakemberhez vagy táplálkozási szakemberhez, hogy segítsen meghatározni, hogy melyik fázisban van a narancsbőr, és hogyan lehet a legjobban kezelni, hogy az ne jelenjen meg. vagy csökken. Másrészt, ha ez csak egy olyan esztétikai probléma, amelyet a nők 85% -a szenved, kezelje azt jobb szokásokkal, például az ezen az oldalon említettekkel, krémekkel és kiegészítőkkel, amelyek észrevehetően javítják megjelenésüket. Sok lehetőség van a piacon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here