Kávé, zöld tea: melyik a jobb fogyáshoz?

0

A kávé és a zöld tea között melyik a legjobb? A válasz nagymértékben függ mindegyik ízlésétől (vagy például, ha az egyik ingyenes), de az ízektől eltérően mindkettő sajátos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkülönböztetik őket. Annak ellenére, hogy italokról ismert, hogy energiát szolgáltatnak, sok más előnnyel is rendelkeznek, amelyeket érdemes élvezni. Különösen akkor, ha a fogyás. Ezen a weboldalon megtudhatja, mi a legjobb ital, annak előnyei és miért kellene elkezdenie őket.

Mi történik, ha kávét?

A koffeint elsősorban ezekben a gabonafélékben találják meg, ez mindenki számára nyilvánvaló. Az ébredés után sok ember elfogadta a napi rutinját, és forró csészét (néha néhány csészét) vett be, hogy napközben energiát kapjon. De az energia mellett mi más is segít? Különböző cikkek szerint a koffein egy aktív vegyület, amely segíti a test éberségét, mivel elősegíti az agyi aktivitás felgyorsítását. Tehát igen, egy felébredő csésze felélénkítheti napjait.

Egyéb tulajdonságai a következők:

 • Zsírégetés: lehetővé teszi a zsírégetést, és az egyik olyan élelmiszernek tekinthető, amely leküzdheti a túlsúlyt. Ezért van az étrend-kiegészítőkben mindig valamilyen mennyiségű koffein. Fontos azonban, hogy ne adjunk tejet a kávéhoz, mivel ez zsírt ad és ellenproduktív, ha fogyni akar.
 • Javítja a teljesítményt: A sportolók úgy választják, hogy szedik, mert ez segít nekik növelni az energia- és az adrenalinszintet. Mindkettő javítja a fizikai teljesítményt, és a test számára üzemanyagot tölt be.
 • Tápanyagokat szolgáltat: nemcsak gazdag ízű, hanem pozitív tulajdonságokkal rendelkezik a test általános egészsége szempontjából. Összetevői között megtalálható: B2 és B5 vitamin, niacin, kálium, mangán és magnézium.

Kétségtelen, hogy egynél több haszonnal rendelkezik a szervezet számára (amit az évek során különféle tanulmányok ellenőriztek), és ezért fogyasztása olyan népszerűvé vált az egész világon.

Mikor lehet a legjobb idő a zöld tea inni?

A zöld tea Ázsiából származik, ám népszerűvé vált a bolygó többi részén. Ennek fő oka az antioxidánsok magas tartalma, amelyek megakadályozzák az öregedést. Meglehetősen népszerű azokban a nőkben, akik egészséges testét szeretnék fenntartani, belül és kívül egyaránt, mivel elősegíti a bőr megjelenésének javítását, valamint a fogyást. Valójában azt tekintik az elhízás elleni küzdelem egyik termékének.

Mit csinál a zöld tea?

Ennek egyik előnye, hogy diuretikum tea, lehetővé teszi a méreganyagok eltávolítását a vizelettel, javítva a vese működését. Ideális, ha folyadék-visszatartási problémák vannak. Itt többet fogok mondani a tulajdonságairól.

 • Antioxidáns hatása van: Ez a tea antioxidánsokat tartalmaz, amelyek javítják a bőr és a haj megjelenését, csökkentve az öregedés korai megjelenését. Ezen felül javítja a test általános egészségét, megakadályozva a sejtek öregedését.
 • Javítja az emésztést: Különböző tudományos tanulmányok szerint javítja a gyomornedvek termelését. Ezért ideális egy csésze tea étkezés után.
 • Lehetővé teszi a zsírégetést: Ez az egyik oka annak, hogy az emberek ezt fogyni akarják. Ez azonban nem megalapozatlan gyakorlat, mivel egynél több tanulmány igazolta a fogyás és az infúziók fogyasztása közötti kapcsolatot.

A Penn State Universityben végzett tanulmány szerint a zöld tea koffeint tartalmaz (kevesebb, mint kávé) és egy L-teanin nevű aminosavat, amely felgyorsítja az anyagcserét, lehetővé téve a zsírégetést és az energia felhasználását. Minden természetesen attól függ, hogy milyen típusú teát iszik, és ha hozzáadja, vagy nem, a tejet vagy a cukrot, mert ez utóbbi gátolhatja a jótékony hatást, mivel zsírokat és kalóriákat ad hozzá az italhoz.

Milyen ellenjavallatokkal rendelkezik a zöld tea?

A koffeinben gazdag italok ivásának egyik kockázata az, hogy gátolhatják az alvást. Sokan ébernek érzik magukat éjszaka, amikor a koffeinnel töltött italokat túlzottan fogyasztották, még akkor is, ha ez természetes infúzió és tea volt. A Medline Plus portál jelzi, hogy bár a koffein stimulálja az idegrendszert, nem ajánlott visszaélni azzal. Ennek oka a test negatív hatása lehet.

Néhány ezek közül:

 • Szorongási diagramok
 • Megnövekedett pulzus
 • álmatlanság
 • Hányinger és hányás
 • Nyugtalanság és remegés

Ezért minden teafogyasztást a megfelelő adagokban kell fogyasztani, hogy elkerülhető legyen az esetleges káros hatások.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here