Ismerje meg az immunrendszerét

0

Naponta halljuk, hogy erősítse az immunrendszerét, na de mit is jelent az immunrendszer pontosan? A szervezet épségét biztosító védekező rendszer. Tehát tényleg fontos az erősítés annak érdekében, hogy hatásosan megvédhesse a szervezetünket. Különösen érdemes nagyobb figyelmet fordítani az immunrendszer támogatására ősszel, amikor beköszönt a hidegebb időszak és a megfázások száma drasztikusan növekszik. A megfelelő immunerősítő praktikák használatával megakadályozhatjuk a betegségek kialakulását. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mit érdemes tudni az immunrendszerről és hogyan támogathatjuk a gyerek és felnőtt egészséget.

Az immunrendszer felépítése és feladata

A túlélés érdekében elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő egészséges működése. Ha nem lenne ez a védelmi rendszer az emberi szervezetben, akkor a szervezetünk védtelen lenne a baktériumok, vírusok, parazitákkal szemben. Folyamatos megfigyelés alatt áll a szervezet, tehát ha ellenséget érzékel, akkor támadásba lendül. Az immunrendszert olyan anyag építi fel mint például a sejtek, fehérjék és szövetek. Ez az egész szervezetet átszövi. Immunválaszt állít fel a rendszer, ha baktériumot vagy vírust észlel a szervezetben. Az immunitásnak három fajtáját ismerjük.

Az egyik a veleszületett immunitás, az adaptív, azaz szerzett immunitás és a passzív immunitás. Minden ember valamilyen immunitással születik. Már az első naptól fogva védelem alatt áll a szervezet. A szerzett immunitás, más néven adaptív immunitás az élet folyamán alakul ki. Új betegség során a kórokozók elleni antitestek állományát építi fel a védőrendszer. Ezt immunológiai memóriának is nevezik, mivel a rendszer megjegyzi a korábbi kórokozókat. És végül a passzív immunitás következik, ez az immunitás nem tart végtelen ideig. Például születés előtt és után a baba antitesteket kap az anyától a placentán és az anyatejen keresztül. Ez biztosítja a védelmet a gyerekek számára a fertőzésektől az életük első éveiben.

Az immunrendszer alulműködésének tünetei

A test jelzi, ha a védelmi rendszernek erősítésre van szüksége. Számos tünetek egyértelműen felhívják a figyelmet, hogy hol a probléma. Amennyiben a következő tünetek közül felismer néhányat, akkor javasolt megtenni a szükséges lépéseket az egészséges élet fenntartásához. Ha fáradtság, gyakori bakteriális fertőzés, gyakori vírus fertőzés, allergia, nehéz sebgyógyulás jeleit ismeri fel, akkor hasznos lehet valamilyen természetes gyógymódot alkalmazni a rendszer megerősítéséhez. A betegség helyett éljen szabad és egészséges életet. A gyógyszeres kezelések helyett javasolt ásványi anyagokat fogyasztani. A vitamin több fajtája is hozzájárul az immunrendszert erősítő hatóanyagok közé. Cikkünk további részében eláruljuk, hogy hogyan támogassa a gyermek és felnőtt védőrendszert.

Hogyan erősítsük a gyerek immunrendszerét

A gyerekek esetében az erős immunrendszer elengedhetetlen. Különösen javasolt nagyobb figyelmet fordítani az őszi időszakban az immunerősítésre, hiszen akkor gyakoribbak a légúti megbetegedések, orrfolyás és egyéb megfázás megjelenése. A gyermekek immunerősítése egyszerű! Egy játékos vitaminkúra a nap reggeli időszakában megvédheti őket a betegségek kialakulásától. A különböző zöldséges és gyümölcsök fogyasztásával képes a test elegendő vitamint felvenni. Gyümölcsturmixokkal könnyedén legyőzhető a nátha. A rendszeres sportolás és a sok idő eltöltése a friss levegőn szintén hozzájárul az egészség fenntartásához. Azonban ha úgy érzi a gyümölcs és zöldség nem elégséges, akkor egyéb készítmények által vihet be további fontos vitaminokat, hatóanyagokat.

Hogyan erősítsük a felnőtt immunrendszerét

A felnőttek immunerősítése nem sokban különbözik a gyermekekétől. A friss zöldség és gyümölcs fogyasztása nagyban hozzájárul az egészséges szervezethez. Az immurendszerre hatása van a stressznek. Igyekezzen csökkenteni a stresszt és figyeljen oda a pihentető, zavartalan alvásra. Az alváshiány miatt is lehet az immunrendszernek teljesítőképessége alacsonyabb. A paraziták eltávolításáról se feledkezzen meg. A bélben élősködő paraziták szintén képesek gyengíteni az immunrendszert. Érdemes keresni néhány hatékony termékek a paraziták számára, így életkedve, fáradékonysága és a kellemetlen közérzete is megszűnik.

Az egészség anyagok fogyasztása kiegészítés az élősködők eltávolítására a testből. A immunrendszernek több módja is van, hogy támogassuk őket. Már említettük a stresszcsökkentést és a gyümölcs, zöldség fogyasztás növelését. Ezen felül vannak még praktikák. Például a D-vitamin és egyéb probiotikumok fogyasztása. A probiotikum támogatja a jótékony baktériumokat a testben, serkenti az immunrendszernek helyes működését. Miben található probiotikum? Savanyúkáposzta, kombucha, kefír, Ezek mind gazdagon vannak tele egészséges probiotikumokkal. Amennyiben ha súlyosabb felborulás jelentkezik, akkor javasolt egyéb táplálék-kiegészítők fogyasztása.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here