Egyszerű tippek, amelyek szabályozzák az anyagcserét és segít a fogyásban

0

Amikor olvasunk arról, hogyan lehet egészségesen és hatékonyan lefogyni, az első dolog, amit hangsúlyozni kell, az anyagcseréje és az erős és egészséges test szabályozása.

Mit jelent az anyagcserének szabályozása? Miért olyan fontos az anyagcsere az étrendben? Ha zavart, hogyan lehet azt természetesen beállítani? Maradjon velünk, hogy többet megtudjon arról, hogy mi a titokzatos anyagcsere, és hogyan tudja azt beállítani, hogy egészséges és hatékony fogyásban részesüljön, életkorától függetlenül.

Mi az anyagcsere?

Minden alkalommal halljuk a metabolizmus szót, amikor a súlycsökkenésről van szó, de legtöbben nem tudjuk, mi ez pontosan, és hajlamosak vagyunk arra, hogy visszaéljenek. Ne aggódjon, azonnal elmagyarázjuk, mi ez és miért olyan fontos.

A metabolizmus olyan kémiai reakciók sorozatát jelenti a testben, amelyek elősegítik az energia felszabadítását, miközben javítják a test sejtjeinek működését is.

Ezek a dolgok két folyamaton keresztül fordulnak elő (katabolizmus és anabolizmus), amelyek felelősek:

 • A testsejtek stimulálása;
 • A tápanyagok megfelelő felszívódása;
 • Toxinok eltávolítása a testből;
 • A test táplálása oxigénnel.

Mint fentebb láthatjuk, az anyagcsere alapvető szerepet játszik a test megfelelő működésében, de bizonyos külső hatások (nem megfelelő táplálkozás, sporthiány stb.) Befolyásolhatják azt, ami lassúvá válik. Tehát az alábbiakban arra törekszünk, hogy megmutassa, hogyan állíthatja be az anyagcserét, függetlenül attól, hogy le akar-e fogyni, vagy egyszerűen az Ön általános közérzetének biztosítása érdekében.

Az anyagcsere változását befolyásoló tényezők

Tudta, hogy az anyagcsere örökletes? Lehet aktív vagy lassú, de nemcsak a genetikai örökségnek van szerepe a tevékenységében. Íme néhány tényező, amely befolyásolja az anyagcserét:

Hormonális változások

Az évek során a súlycsökkenést nehezebb elérni. Például nőkben a menopauza befolyásolja az anyagcserét. Ráadásul az évek során az izomtömeg elvesztését is elindítjuk, és ez ismét negatív hatásokkal jár az anyagcserére.

A sport hiánya

A sport mozgásba hozza a vért, segít aktiválni anyagcserét, kalóriát éget és erős és egészséges testét élvezheti. A súlycsökkentésre leginkább hivatott gyakorlatok az aerobik, és az interneten sok különféle nehézségi fokozatú gyakorlat található, amelyek segítenek elérni céljait, amikor fogyni szeretne, vagy egyszerűen csak akkor szeretné megtartani a testsúlyát. a súlyt.

A testre ártalmas élelmiszerek

A cukor, a feldolgozott élelmiszerek, a telített zsírok vagy a vörös hús negatív hatással van a testre. Az ilyen típusú élelmiszerek nagyszámú szintetikus tartósítószert tartalmaznak, amelyek megváltoztatják az anyagcserének megfelelő működését.

Hatékony módszerek az anyagcserének szabályozására

A káros anyagcsere több kilogrammot és rossz állapotot jelent. Nos, itt az ideje, hogy elfogadjuk a kihívást és megváltoztassuk azt.

Az első dolog, amit javasolunk, az nem szabad lelkesedni. Az optimális szint fenntartása megkönnyíti ezt az utat. A sok hatékony étrend-kiegészítő mellett, amelyek segítenek a fogyásban, vannak olyan túlsúly elleni termékek is, amelyek ideálisak az étrend testreszabásához.

Tehát próbáljon meg fogyasztani:

 • Omega 3-ban gazdag ételek – halat esznek;
 • Tea, például zöld, gyömbér vagy zsálya;
 • Fogyaszt sok gyümölcsöt, például almát, körtét, grapefruitot, narancsot, kivit vagy szeder;
 • Barna rizs;
 • Joghurtok.

Ezek olyan ételek, amelyeket a test könnyen asszimilálhat anélkül, hogy befolyásolná a sziluettjét.

De ne gondold, hogy kihagyjuk a testmozgást. Ha nincs ideje tornateremre, akkor:

 • Sétálj tovább;
 • Szálljon ki egy kerékpárral;
 • Tánc stb.

A jó hír az, hogy hónapokba nem tart, amíg anyagcseréje megváltozik. Az új „üzemanyaggal” kezdi kezdetét, és sokkal jobban és gyorsabban fog dolgozni.

Ezért nincs szükség bonyolult tevékenységekre az egészséges anyagcseréhez, amely megfelelően működik az egészséges és aktív élethez. Fontos, hogy most kezdjük, és ha más családtagok csatlakoznak hozzád, akkor a siker garantált.

Választhat a fent bemutatott bármelyik tipp közül, hogyan kell természetesen szabályozni az anyagcserét – a legfontosabb dolog az, hogy szívednek gyorsabb ütemre adjon impulzust. És néhány hét múlva sokkal jobban néz ki és érzi magát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here